joi, 12 iunie 2014

Putem renunta la ceea ce iubim ?


    Fara indoiala, aceasta este cea mai mare dovada de iubire. Totusi, nu este un gest la indemana oricui, pentru ca noi, muritorii de rand, suntem mult prea egoisti pentru a putea renunta la ceea ce ne aduce bucurie si pofta de viata. De multe ori ne bazam pe altii pentru a ne oferi afectiunea dupa care tanjim atat de mult. Cel mai simplu ar fi sa o cautam in propria persoana, dar din nefericire pentru noi, nu posedam educatia si intelegerea necesare actului de iubire de sine. Am fi mult mai impliniti sufleteste daca nu am mai incredinta altora fericirea care ni se cuvine de drept. In plus, daca ajungem sa ne iubim pe noi insine , ii putem molipsi si pe cei din jur sa ne indrageasca. Sa o citez pe Sandra Bullock : " people care about people that care about themselves " . Adica, daca noi ne pretuim si iubim din toate punctele de vedere ceea ce suntem, ceilalti se vor indragosti iremediabil de ceea ce gasesc in noi. Iar de cele mai multe ori este vorba de calitati pe care si ei isi doresc sa le cultive. Asta ne atrage cel mai mult unii la altii, cautam o versiune imbunatatita a noastra, pe cineva sa ne completeze si de la care avem multe de invatat.

       Dar cum toate lucrurile bune au un sfarsit, vine un moment in viata noastra cand trebuie sa luam o decizie care ne sfasie pe dinauntru. Incercam sa evitam sau sa amanam cat putem de mult acea clipa inevitabila. Nu renuntam numai la persoanele cu care nu ne putem imagina un viitor, cu care avem dificultati in comunicare sau ale caror vicii ne scot din sarite, parteneri de viata care ne transforma in ceea ce nu suntem numai de dragul de a pastra o relatie toxica.

        Uneori trebuie sa lasam sa plece de langa noi tocmai persoana pe care o iubim cel mai mult pe lumea aceasta, sufletul nostru pereche, posesorul chipului pe care l-am visat de atatea ori. Si nu pentru ca nu ne-ar impartasi sentimentele, pentru ca de fapt si acesta ne iubeste la fel sau chiar mai mult. Este o iubire ce te loveste ca un fulger, te mistuie, te arde in interior, iti ia respiratia cu fiecare sarut pasional, iti face inima sa bata mai tare ca oricand si simti din prima clipa ca este "the one", traiesti la intensitate maxima fiecare clipa la gandul ca este prea frumos sa fie adevarat si se poate sfarsi oricand. Oricat de perfect ar parea totul, nu iti ramane decat sa accepti faptul ca v-ati cunoscut la locul potrivit, dar in momentul gresit. Poate inca nu a venit vremea voastra sau poate ati asteptat prea mult si este tarziu sa va consumati frumoasa poveste.

        Cand iubesti cu toata fiinta ta, ai face pana si imposibilul sa ii daruiesti fericire deplina fiintei pe care o adori mai mult decat orice. In dragoste nu este loc de egoism, ci de sacrificiu de sine. Nu poti sa te gandesti numai la cum plutesti tu pe norisorul tau roz si pufos si cat de implinit te simti in momentul respectiv. Daca lumea s-ar sfarsi ai fi impacat ca ti-ai cunoscut jumatatea sufletului tau.

      Sa nu regreti niciodata ca nu i-ai marturisit cat de mult il adori, venerezi, divinizezi. Nu tine in tine, orice ar fi, arata-i cat de mult inseamna in viata ta atunci cand ai ocazia. De fapt, fiecare zi trebuie privita ca pe un dar ceresc, fii recunoscator pentru tot ce iti daruieste Dumnezeu. Ai avut parte de cea mai frumoasa poveste de iubire, ce poti sa ceri mai mult ?
 
        Nu a zis nimeni ca sufletele pereche vor ramane impreuna pentru tot restul vietii si multe altele de acum incolo. Poate ca aceasta dragoste mistuitoare este atat de pretioasa tocmai pentru ca te poti bucura de ea numai pentru o perioada scurta, in care daruiesti ce este mai bun si mai frumos in tine. Din nefericire vine un moment in care esti nevoit sa analizezi pe toate partile relatia si sa pui binele lui mai presus de fericirea ta. Asta nu inseamna ca a incetat sa te mai iubeasca, ci dimpotriva, te iubeste mai mult ca oricand. Dar nu sunteti numai voi doi pe lume. Trebuie sa luati in calcul si factorii externi . De exemplu, o familie care are alte planuri ce nu te includ pe tine; toti parintii vor ce este mai bun pentru copii lor si ii cresc cum pot ei mai bine. Acestia considera ca nimeni nu este suficient de bun pentru puisorul lor mult adorat. Parintii sunt sfinti, nu poti sa ceri vreodata cuiva sa aleaga intre voi. Acesta ar fi un gest imatur, egoist si nedemn. Un alt caz il reprezinta o cariera demna de toata admiratia peste mari si tari, pentru care iubitul tau a muncit pe branci toata viata. Tu trebuie sa il sustii si sa il incurajezi sa isi atinga potentialul, chiar daca va realiza acest lucru atat de departe de tine. Il iubesti si il vei lasa sa plece, in speranta ca nu te va uita si va face tot posibilul sa fiti impreuna cat mai curand.

     Oricare ar fi situatia, pentru tine el va fi intotdeauna "the one that got away", cel la care te vei gandi zilnic, pe care il visezi si te trezesti speriata ca nu il vei mai avea aproape, cel despre care le povestesti cu multa afectiune prietenelor tale  de fiecare data cand te intreaba daca ai mai vorbit cu el. Dupa o vreme ajungi sa te resemnezi ca el nu se va mai intoarce. Tot ce poti face este sa incerci sa iti construiesti un viitor cu "second best" si sa faci tot ce iti sta in putere pentru ca aceasta relatie sa functioneze. Singuratatea doare prea tare. Poate nu va avea aceeasi intensitate ca dragostea pe care ai impartasit-o cu el, dar puteti compensa prin afectiune, respect, loialitate, fidelitate, prietenie.

    Bucurati-va de ea atata timp cat o aveti si apreciati iubirea pe care o primiti, rasplatind-o cu si mai multa iubire oferita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu